Czekoladowe fontanny w ostatnim czasie stały się bardzo popularne, poniżej pokrótce omówię budowę takiej maszyny. Zasady i mechanizm jej działania są dziecinnie proste, a efekty niewyobrażalne. Czekoladowa fontanna może przypominać robione przez rzemieślnika naczynie, kręci się i rusza, ale zamiast gliny mamy pyszną i aromatyzującą czekoladę przelewającą się z górnych partii na dolne niczym wodospad, aż do samego dna, gdzie znajduje się specjalny zbiornik. Następnie za pomocą tak zwanego korkociągu, który umiejscowiony jest wewnątrz fontanny i bezustannie się obraca zasysając tym samym czekoladę, przesuwa ją z powrotem na najwyższy poziom. Czekolada ponownie spływa na dół, i tak cały proces się powtarza. Oto jak działa cały mechanizm napędzający czekoladową fontannę. Taka maszyna to nie lada niespodzianka, zwłaszcza dla najmłodszej części uczestników imprezy. Bo czy jest coś, co nasze pociechy kochają bardziej od słodkości? Oczywiście, że nie, a i pewnie niejeden dorosły łasuch ulegnie pokusie wyśmienitego smaku.
Dodaj komentarz