przyjecie w lokaluGdy sami organizujecie przyjęcie weselne, należy pamiętać o zaopatrzeniu się (część można wypożyczyć z pobliskiego lokalu) w talerze, sztućce, kieliszki do wina i szampana, obrusy a nawet krzesła lub stoły. Potrzebne będą również bardziej „konkretne” przyrządy w postaci: odpowiednich noży do krojenia i siekania, taca pod piętrowy tort, łyżki do podawania ciast i tortu, rękawice do wyciągania potraw z piekarnika itp. Jak zatem można się zorientować, istnieje naprawdę wiele rzeczy o których należy pamiętać i które należy odpowiednio wcześniej przygotować. Ostatnią sprawą jest zapoznanie się z przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa sanitarnego i epidemiologicznego w dziedzinie gastronomii. Jeżeli bowiem gość zatruje się czymś podczas wesela, możemy mieć kłopoty prawne. Tym bardziej, ze w przypadku obsługiwania dużej liczby osób prawo może wymagać określonych zaświadczeń oraz, aby wszystkie posiłki były przygotowywane na miejscu lub przez specjalistyczną firmę cateringową. Zatem, jeżeli nie macie chęci lub wystarczająco dużo samozaparcia do robienia wszystkiego samemu, warto skorzystać z ofert doświadczonych firm a wcześniej popytać o jakość usług, porównać ceny.  Potem można już jedynie nadzorować czy wszystko jest realizowane zgodnie z naszymi zaleceniami.